Home Page

must see

Must see

Must see

Efeze en Selçuk

Efeze was een belangrijke antieke Griekse en later Romeinse stad aan de westkust van Klein-Azië. Efeze ligt dichtbij hedendaags Selçuk in de provincie van Izmir, Turkije.

Het Huis van de Maagd Maria

The kerk van Maria in Selçuk is een antieke Christelijke kathedraal die aan de Maagd Maria (Theotokos) gewijd was.

Tempel van Artemis

De tempel van Artemis of het Artemision in Efeze is een Griekse tempel geweest. Het Artemision was een van de zeven wereldwonderen en het grootste tempelgebouw van de antieke wereld.De tempel werd drie keer herbouwd voordat hij definitief werd verwoest in 401.Alleen de funderingen en gebeeldhouwde fragmenten van de laatste tempel zijn nog bewaard gebleven.

Sirince

Sirince is een stadje in de provincie van Izmir en bevindt zich ongeveer 6 kilometer ten oosten van Selcuk.Sirince werd gesticht nadat Efeze werd verlaten in de 15e eeuw. Maar het huidgie stadsbeeld is vooral uit de 19e eeuw.Er is een legende dat het stadje werd gesticht door vrijgelaten Griekse slaven die het stadje Cirkince (“lelijk” in het Turks) noemden om te vorkomen dat anderen hun zullen volgen.De naam van het dorp werd in 1926 door de gouverneur van de provincie Izmir in Sirince (“aangenaam” in het Turks) veranderd.

Priene

Priëne was een antieke Griekse stad in Ionië aan de rand van een klif van de berg Mykale, ongeveer 6 km ten noorden van de toen daar stromende rivier Maeander. De antieke plaatsen Anthea, Aneon en Milete zijn respectievelijk 67, 15 en 25 km ver weg van Priëne.Priëne bevond zich oorspronkelijk aan de kust en was gebouwd op de steile hellingen die vanaf zeeniveau oplopen tot de top van de klif op 380 m hoogte.Inmiddels is het landschap erg veranderd en bevind zich Priëne niet meer aan de kust.

Milete

Milete was een antieke Griekse stad aan de westkust van Anatolië (in de huidige provincie Aydin). Milete lag aan de monding van de rivier Maeander in de antieke landstreek Caria.Vóór de Perzische inval in het 6e eeuw v. Chr. gold Milete als de grootste en rijkste Griekse stad.